Aisea tatou te o ai i tolauapiga?

Tolauapiga ose gaoioiga paganoa malie, e fetaui lelei ma mea e ofoina mai e Tina Natura e fesoasoani ia te oe e malolo ai i fafo.

O le taimi e faʻaalu i fafo e mafai ona fafaguina se manaʻoga mo le poto i le tele o matata eseese.Mai le vateatea i le va'aiga o manulele, e tele mea e a'oa'oina e le natura i latou e naunau e a'oa'o.

O le toatele o i tatou e fiafia e alu i tolauapiga aua e malie ma e sili atu le malie pe a e alu ma aiga ma uo.

I lalo e mafai ona e maua ai ni lesona na a'oa'oina mai fafo.

Aisea tatou te o ai i tolauapiga

Fetu malamalama, fetu pupula

O le vaaiga o le lagi i le po na faʻaalia i lona susulu moni, e ese mai moli o le taulaga, faʻaliliuina le tele o tagata tolauapi i tagata suʻesuʻe fetu.A aunoa ma se fesoasoani fa'apitoa, e tatau ona e va'aia ni fa'aputuga fetu 'ese'ese - fa'asologa o fetu fa'aleaganu'u, e pei o Centaurus ma le Koluse i Saute - ma mulimuli i ta'amilosaga a le lima o paneta i po.Afai e iai sau fa'ailo, e mafai ona e va'ai fa'alima pe fa'a 10 le tele o fetu nai lo le mata le lava, ma mea ofoofogia e pei o masina o Jupiter.

Maua le taoto o le fanua

O le tele o auala e iai se feso'ota'iga vavalalata ma ulua'i tagata su'esu'e a Europa: o auala lava ia atonu na muamua fa'atamaia e i latou.I isi nofoaga, ua fa'atuina e tagata nofoia tu ma aga fa'apitoa e feso'ota'i ma laufanua.

O tusi i tala fa'alotoifale, tala fa'aleaganu'u ma tu ma aga o le a tu'uina atu ia te oe fa'amatalaga fa'amatalaga e fa'atamaoaigaina ai ou aafiaga.O tagata o le First Nations ua tuʻuina atu se faʻailoga mataʻina i luga o tatou laufanua vao ma i le tele o itulagi o loʻo tumau pea le taua.O measina a Aboriginal o ni faamanatu vaaia o aganuu anamua ma le lavelave.A'o fa'atupula'ia lo tatou iloa o le tamaoaiga ma le lautele o nei aganu'u, e o'o fo'i i nu'u mamao ma foliga tu'ufua e mafai ona va'aia o se vaega o se measina fa'apitoa.O le avanoa e faʻasoa ai i lenei mea e ala i le nofo vavalalata i le fanua o se tasi lea o faʻamatalaga sili e mafai ona ofoina mai e fafo.

Va'ai le meaola

O le faia o se malologa e fiafia ai i le vaaiga pe a uma le a'e i le taeao e mafai ona avea ma se tasi o taimi sili ona fiafia o savaliga sopo.E maua ai fo'i se taimi lelei e fa'atonu ai lau fa'afanua i lou si'osi'omaga.

O se tasi o ponesi o le i ai i le vao o le avanoa e matau ai meaola, aemaise lava manulele.O se ta'iala fa'ato'aga e fa'atagaina ai oe e fa'ailoa ituaiga e le masani ai nai lo manu e faigofie ona iloa ma iloa po'o fea e su'e ai e maua ai se manumanu manuia.

E le gata i le savaliga ma tolauapiga, o le fiafia i fafo e mafai ona aofia ai le tele o isi gaoioiga.O le fa'ata'ita'iina o tufuga o aso a'o le'i pu'e pu'e ata e mafai ona avea ma se mea fa'afoliga ma fa'afefeteina.O le mea e sili ona taua, faʻaalu le taimi e malolo ai ma fiafia i le natura o loʻo siomia ai oe ae leʻi toe foʻi i le pisi ma le pisi o le olaga i aso faisoo.


Taimi meli: Mati-01-2021